kaposvár

2018.04.04. 14:41

Két év börtönt kapott egy román embercsempész

Két év börtönbüntetésre ítélt egy illegális migránsokat szállító román embercsempészt szerdán, jogerősen a Kaposvári Törvényszék.

Vadócz Attila, a bíróság szóvivője elmondta: a 36 éves, román állampolgárságú férfi tavaly szeptemberben tíz afgán és Srí Lanka-i állampolgárt próbált Romániából Magyarországon át Szlovéniába vinni, az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán azonban egy közúti ellenőrzésen lebukott.

A vádlott a büntetőeljárásban azzal indokolta a cselekményét, hogy rossz anyagi helyzetben van, gyógykezeléséhez akart pénzt szerezni.

A férfit első fokon a Siófoki Járásbíróság embercsempészésben bűnösnek mondta ki, négy és fél év börtönbüntetést szabott ki vele szemben és öt évre kiutasította Magyarországról.

A másodfokon eljáró Kaposvári Törvényszék szerdai ítéletében a szabadságvesztés időtartamát a vádlott beismerő vallomására, megbánására és megromlott egészségi állapotára tekintettel csökkentette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában