Vandalizmus

2017.07.18. 14:06

Kétszáz maszkos anarchista pusztított Athénban

Szinte az összes üzlet kirakatát betörték a legnépszerűbb bevásárlóutcában.

Körülbelül 200 maszkos anarchista szinte az összes üzlet kirakatát betörte múlt éjjel Athén belvárosának legnépszerűbb bevásárló utcájában – tudatta kedden a görög rendőrség.

„Hatalmas a kár” – mondta a dpa német hírügynökségnek a Hermész utca egyik cipőboltjának tulajdonosa, Nikosz Parasz. A rendőrség szerint a vandálok mintegy 60 bolt kirakatát törték be.

A tömeges rongálást megelőzően a görög anarchisták felvonulást tartottak egy társuk szabadon engedését követelve, aki több éves börtönbüntetést kapott, mert részt vett egy baloldali terrorszervezet tevékenységében. A bíróság hétfőn döntött arról, hogy elutasítja a nő szabadlábra helyezési kérelmét.

Az ERT közszolgálati rádió arról számolt be, hogy a boltok szétverését alig néhány perc leforgása alatt követték el, a rendőrség nem is tudott időben kiérni, hogy elfogja a tetteseket.

A dpa német hírügynökség azt írta, hogy Görögországban erős a szélsőbaloldali anarchista jelenlét; Athén Exarkheia nevű kerületébe például évek óta nem merészkednek be a rendőrök.

Az ellenzék azzal vádolja Alekszisz Ciprasz baloldali miniszterelnök kormányát, hogy szemet huny az anarchisták tevékenysége fölött, és nem tesz eleget annak érdekében, hogy megakadályozza az anarchista erőszakcselekményeket.

 

Címkék#vandalizmus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában