Balesetveszély

2019.03.01. 22:08

Majdnem összeütközött két vonat Miskolcon

Miután az egyik szerelvény a tiltó jelzés ellenére továbbment, a váltókezelő időben megállította a vonatot – tudatta a Mávinform a Facebook-oldalán. Baleset nem történt, de a vasúti közlekedés az érintett vonalon átmenetileg szünetelt.

A Tornanádaska felől Miskolcra tartó személyvonat nem állt meg a tiltó jelzésnél és bement a Miskolc-Repülőtér megállóhelyre péntek délután. A váltókezelő időben megállította a vonatot. Az ellenkező irányból, a Miskolcról Ózdra tartó személyvonatot is biztonságosan megállították, a két szerelvény ekkor 200 méter távolságra volt egymástól.

A helyszíni vizsgálat idején Miskolc és Sajóecseg között nem jártak a vonatok. A vasúti forgalom pénteken, késő délután indult újra, a menetrendszerű közlekedés várhatóan késő estére állhat helyre az ózdi és a tornanádaskai vonalon – közölte a Mávinform.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján péntek este azt közölte: „Majdnem összeütközött két személyvonat Miskolc és Kazincbarcika között. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.” A Miskolci Rendőrkapitányság a vasúti közlekedés veszélyeztetésének gyanúja miatt folytat eljárást egyelőre ismeretlen elkövetővel szemben.

A rendőrség adatai szerint 15 óra 25 perckor egy Kazincbarcika felől érkező személyvonat vezetője nem vette figyelembe a vasúti tilos jelzést. Ezt követően a szerelvény megrongálta a vasúti váltót, és egy olyan pályaszakaszon haladt tovább, ahol szembe ment egy Miskolcról Kazincbarcika felé tartó személyvonattal. A vasúttársaság irányítása észlelte a bajt és haladéktalanul megállította a vonatokat, amelyek egymástól kétszáz méterre álltak meg, nem ütköztek össze, így a szerelvényeken utazó 168 utas sem sérült meg – olvasható a police.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában