Nagy horderejű feladatok

2018.06.23. 10:53

Kiadvány készült az államfő munkájáról

Beszámoló jelent meg Áder János második megbízatásának első évéről.

Budapest, 2018. február 12. Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Magyar Corvin-lánc kitüntetések átadásán az Országház Vadásztermében 2018. február 12-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az internetes évkönyv a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) honlapján érhető el. A köztársasági elnökök közül Áder János az első, aki elektronikus kiadványában rendszeresen beszámol az elmúlt időszak államfői megbízatásairól – közölte a KEH szombaton az MTI-vel.

Az Elnöki beszámoló című anyag kétszázharminckilenc oldalon, száztizenegy pontba szedve, tematikus bontásban mutatja be a köztársasági elnök tevékenységét. Olyan fejezetekben foglalja össze az államfő munkáját, mint A teljesítmény megbecsülése, a Normativitás, a Tisztelet és lelki kiegyezés, az Új gesztusok, a Magyar érdekek képviselete, valamint a Környezeti fenntarthatóság.

A teljesítmény megbecsülése fejezetben Áder János a többi között beszámol látogatásáról Rozsályon, egy önfenntartó faluban, de arról is, hogy

a „Stockholmi Ifjúsági Víz Díj” magyarországi védnökeként hogyan hívta fel a gyermekek figyelmét a víz védelmének fontosságára.

A Normativitás tematikán belül szót ejt például az ügyészség munkájáról, valamint az oktatási törvények módosításával kapcsolatban arról:

különösen fontosnak tartja a felnövekvő nemzedékek érdekeinek képviseletét.

Az államfő a kiadványban kitér a jogalkotással kapcsolatos munkájára is.

A köztársasági elnök számos megemlékezésen rótta le kegyeletét – derül ki a Tisztelet és lelki kiegyezés fejezet beszámolóiból, míg az Új gesztusok címszó alatt a többi között a hazaszeretet erejéről ejt szót, de tiszteleg „irodalmi nagyköveteink” előtt is.

A magyar érdekek képviselete fejezetben szó esik „Csíksomlyó titkáról”, valamint az Ausztriával közös fellépésről.

A Környezeti fenntarthatóság témakörén belül Áder János ismerteti például azt, hogy miként járul hozzá a szemléletformáláshoz a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, de beszámol az ENSZ-ben végzett tevékenységéről is.

Borítókép: Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Magyar Corvin-lánc kitüntetések átadásán az Országház Vadásztermében 2018. február 12-én.

Forrás: MTI / Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában