szerencsétlenség

2017.12.18. 19:56

Kisiklott egy vonat az Egyesült Államokban, legalább hárman meghaltak

A tragédiának csaknem száz sérültje is van.

Kisiklott egy személyszállító vonat az Egyesült Államokban helyi idő szerint hétfő reggel. Az ország észak-nyugati részén, Washington államban történt szerencsétlenségnek a hatóságok szerint legalább hat halottja van és több mint száz embert kellett ellátni.

Az Amtrak vasúttársaság szerelvénye a DuPont város melletti autópálya egyik felüljáróján siklott ki – jelentette az amerikai média hétfőn. Értesülések szerint a 14 vagonból 13 siklott ki, a szerencsétlenség következtében pedig a felüljáró alatti autópályán két nyerges vontató és öt személygépkocsi is balesetet szenvedett.

Az illetékes seriff hivatala korábban megerősítette, hogy a balesetnek halottjai és sérültjei is vannak, de számokat nem közölt. Ed Troyer, a seriff hivatalának szóvivője is csak annyit mondott, hogy több halálesettel járt a szerencsétlenség. A hatóságok magyar idő szerint a hétfőről keddre virradó éjszakai órákban végül arról számoltak be, hogy legalább hárman meghaltak a szerencsétlenségben.

Az Amtrak közlése szerint a vonaton legalább 78 utas és öttagú személyzet tartózkodott.

Az interneten elérhető képeken az látható, hogy a vonat hátsó vagonjai közül legalább kettő lecsúszott az Interstate 5 megjelölésű autópálya fölötti hídról, elzárva az utat a közlekedő gépjárművek előtt. Később jelentették, hogy a kisiklott vagonok az autópályán közlekedő több gépjárműre is rázuhantak, több autós megsérült, de köztük nincsenek halálos áldozatok.

Az egyik utas, Chris Karnes, aki a mozdonyhoz közelebbi egyik vagonban utazott, elmondta, hogy a szerencsésebb utasok kénytelenek voltak kirugdosni a vonatablakokat, mert a vészkijáratok nem működtek.

A vonat a Tacoma és Olympia városok közötti vadonatúj, hétfőn használatba vett vasútvonalon haladt. Egyelőre nem tudni, mi okozta a szerencsétlenséget, ahogy az sem világos, hogy a vasútvonal minőségével van-e összefüggésben a tragédia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában