Járvány

2020.12.17. 16:52

Kizárólag negatív PCR-tesztekkel érkezhetnek belföldi turisták Balira

A kormányzó váratlan döntése miatt több mint 133 ezer járatfoglalást töröltek.

Több mint 133 ezer járatfoglalást töröltek az indonéziai Balira azután, hogy a helyi kormányzó váratlanul kikötötte, hogy kizárólag negatív PCR koronavírus-tesztekkel érkezhetnek belföldi turisták a szigetre – közölte Hariyadi Sukamdani, az indonéziai szállodák és éttermek ágazati képviseletének vezetője csütörtökön.

A kormányzó a minap adott ki utasítást arról, hogy csak negatív PCR-teszteredmény birtokában engednek Indonézia más térségeiből embereket Bali szigetére.

Korábban a hatóságok csak antitestszűrésen alapuló gyorstesztet követeltek meg a szigetre látogatóktól, ami kevesebb mint tíz dollárba (háromezer forint) kerül, szemben a legalább hetven dollárba (húszezer forint) kerülő PCR-teszttel.

„Ez aggasztó, mert a járatfoglalások törlésének száma tízszer annyi, mint általában lenni szokott” – hangsúlyozta Sukamdani. Szerinte mindez ezer milliárd rúpia (20 milliárd forint) bevételkiesést jelent a szigetnek.

Balit júliusban nyitották meg a belföldi turizmus előtt, de a koronavírussal fertőzöttek számának hirtelen emelkedése miatt egyelőre elhalasztották a terveket, hogy külföldről is fogadjanak vendégeket a szigeten.

Indonézia 270 millió lakossal a világ negyedik legnépesebb országa. Délkelet-Ázsiában itt van a legtöbb fertőzött. A járvány kezdete óta 643 508 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 19 390-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe. A 4,2 millió lakosú Balin 15 860 fertőzéses esetet regisztráltak eddig, 472 halálozással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában