Magyarság

2017.09.18. 07:01

A költözés után is a határon túliak és az anyaország kapcsolatainak erősítésén dolgozik a Magyarság Háza

Nem változtak a Magyarság Háza elé 2011-ben kitűzött célok azzal, hogy az intézet nemrégiben a budai Várból Pestre, a Zrínyi utcai Duna Palotába költözött, továbbra is a határon túli magyarság és az anyaország kapcsolatainak erősítésén dolgoznak – jelentette ki Csibi Krisztina igazgató a Magyar Hírlapnak. 

A hétfőn megjelent interjúban hozzátette, hogy az eddigiekhez képest még karakteresebben igyekeznek megjeleníteni a külhoni kultúrát. Csibi Krisztina beszélt arról is, hogy a Magyarság Házában egyformán lehetőséget próbálnak biztosítani mindenkinek, a 4-6 ezres szlovéniai magyar közösségnek éppúgy, mint az egymilliós erdélyi magyarságnak. A szórványban élő magyarokról sem feledkeznek meg – tette hozzá.

Jelezte, hogy továbbra is június 4., a nemzeti összetartozás napja és november 15., a magyar szórvány napja köré szervezik a legfontosabb rendezvényeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában