Járvány

2020.09.27. 11:19

Kolumbiában meghaladja a nyolcszázezret a fertőzöttek száma

A halottaké túllépte a 25 ezret Kolumbiában, ahol alig egy hónapja oldották fel az öthónapos országos karantént.

Az egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott szombaton, hogy 806 038-ra nőtt a fertőzéses esetek száma, a halottaké pedig 25 296-ra. A fertőzöttek több mint fele fővárosi lakos.

Az ötvenmillió lakosú Kolumbia a fertőzöttek számát illetően a második Brazília után a dél-amerikai kontinensen, a világviszonylatban pedig az ötödik az Egyesült Államok, India, Brazília és Oroszország után.

A halottak számát tekintve azonban a negyedik helyen áll, megelőzi Oroszországot, amelynek háromszor annyi lakosa van.

Kolumbiában márciusban országos karantént hirdettek, és több mint öt hónappal később, alig egy hónapja oldották fel. Az országban jelenleg a korábbinál jóval lazább, „szelektív” karantén van, működnek például az éttermek, és az ország fogadja a külföldi repülőjáratokat, de a szárazföldi és tengeri határok továbbra is le vannak zárva, nem szabad tartani koncerteket és más tömeges rendezvényeket.

Szombaton a perui egészségügyi minisztérium szintén arról tájékoztatott, hogy átlépte a nyolcszázezret a fertőzöttek száma az országban. Egy nap leforgása alatt 5588 új fertőzöttet regisztráltak, és így a számuk már 800 142-re rúg. A fertőzöttek számában Peru szorosan követi Kolumbiát, de a halottak számában lekörözi. Az országban mintegy 32 ezer ember halt bele a koronavírus okozta betegség szövődményeibe.

A 32 milliós Peruban ugyancsak márciusban hirdettek rendkívüli egészségügyi helyzetet, és vezettek be karantént, majd kijárási tilalma is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában