„Pakisztán védelmében”

2017.08.28. 06:09

Könnygázzal oszlattak fel egy Amerika-ellenes tüntetést Pakisztánban

A rendőrség könnygázgránátokkal oszlatott fel egy Amerika-ellenes tüntetést vasárnap a dél-pakisztáni Karacsi kikötővárosban.

Irfan Balocs, a város rendőrségének képviselője beszámolt arról, hogy síita diákok egy csoportja menetet szervezett az Egyesült Államok konzulátusa elé. A békés megmozdulás, amely elítélte az Egyesült Államok politikáját, a „Pakisztán védelmében” elnevezést viselte. Egy rendőr megsérült.

Ezzel egy időben a pakisztáni külügyminisztérium bejelentette, hogy törölték Alice Wells, az Egyesült Államok pakisztáni és afganisztáni különleges megbízottjának tervezett iszlámábádi útját. Nem hangzott el hivatalos magyarázat az út törlésére, amely feltehetően összefüggésben áll Donald Trump amerikai elnök kijelentésével, hogy Pakisztán menedéket nyújt terrorszervezeteknek, amelyek erőszakos akciókat tervelnek ki és hajtanak végre amerikai polgárok és amerikai érdekeltségek ellen. Trump az új afganisztáni és dél-ázsiai stratégiáját ismertetve azt mondta, Washington szeretné, ha felszámolnák a különböző fegyvereseknek, különösen az afganisztáni tálibokkal szövetséges Hakkani-hálózat embereinek nyújtott menedékövezeteket. Pakisztán határozottan cáfolta a vádakat.

A pakisztáni külügy tájékoztatása szerint az iszlámábádi kormány kérésére, egy kölcsönösen megfelelő időpontig elhalasztották a találkozót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában