létszámcsökkentés

2018.08.17. 08:08

Kovács Zoltán: a hatékony és gyors közigazgatás a cél

Tizenöt-húsz százalékkal csökkenhet jövőre a központi közigazgatásban dolgozók száma – erről Gulyás Gergely beszélt a keddi Kormányinfón. Kovács Zoltán kormányszóvivő egy tévés interjúban kiemelte: a cél egy hatékonyabban és gyorsabban működő központi közigazgatás létrehozása.

Kovács Zoltán az Echo Tv Napi aktuális című műsorában elmondta, hogy a digitalizációban és az elektronikus ügyintézés ügyében az elmúlt években már tettek előrelépéseket, de a duplán vagy átfedésben ellátott feladatok csökkentésével lehet elérni azt, hogy kevesebb bürokrata dolgozzon a központi közigazgatásban.

A hatékony állam mindannyiunk érdeke. A 21. század elején kevesebb bürokratára van szükség és hatékonyabban működő hivatalokra. Ennek a hozadéka lehet egy 15-20 százalékos létszámcsökkenés is – fogalmazott.

Nem az a cél, hogy kevesebbet költsünk a központi közigazgatásra, hanem hogy a létező keretek között mindenkinek megfelelő béreket is tudjunk adni. Közelíteni kell a piaci bérekhez a központi közigazgatásban dolgozók bérét, mivel 2008 vagy 2009 óta ott nem történt érdemi emelés.

A kormányszóvivő hozzátette: számtalan formája van a létszámcsökkenésének. Nem az elbocsátás a lényeg, ez inkább következménye a megtervezett lépeseknek – emelte ki.

A teljes beszélgetést itt tudja megtekinteni:

A borítókép kivágás a fenti videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában