Összetartozás

2018.05.26. 08:23

Kövér: példaértékű a családtámogatási rendszer, de az értékrenden még dolgozni kell

A házelnök szerint a magyar kormány az egyik legbőkezűbb és legjobb családtámogatási rendszert építette ki. Ugyanakkor hozzátette, a hozzáállásunkon még alakítani kell.

Az Echo TV Napi aktuális című pénteki műsorában Kövér László, az országgyűlés elnöke kifejtette, mit értett az alatt, mikor korábban a demográfiával és családpolitikával kapcsolatban a gondolkodásmódbeli váltás szükségességét hangsúlyozta.

„Az értékrendünket kell egy kicsit kiigazítani, a hozzáállásunkat kell egy kicsit átalakítani és nemcsak a gyermekvállaláshoz. Azt gondolom, az, hogy hány tagú egy család, egy adott országban az sok minden eredménye. Általában véve az élethez való viszonyulásnak a leképeződése”

- magyarázta.

Illusztráció
Fotó: Eric Audras / Onoky / Photononstop / AFP

„Nem a jóléttel függ ez össze, hiszen ha így lenne, akkor már meg is oldottuk volna a problémát, hiszen

Európa egyik legbőkezűbb és legjobb családtámogatási rendszerét tudtuk kiépíteni.

De hogyha nyugatra nézünk, ahol sokkal jobban élnek az emberek, látjuk, hogy még rosszabb helyzetben vannak némely országok demográfiailag mint Magyarország és Közép-Európa” – folytatta.

„Felborult az egyensúly a közösségi és az egyéni ambíciók között. Az egyének már nem tekintik magukat a közösség felelős részeinek és ilyen értelemben csak saját maguk jövőjére gondolnak és minden erről szól, a média, a reklámok. Ha nem tudunk e tekintetben társadalmi szereplők sokaságával egyfajta változást elindítani, akkor hiába a kormányzati politika”

- tette hozzá.

A teljes beszélgetés megtekinthető itt:

Borítókép: Kövér László. Forrás: az Echo TV felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában