nemzeti kultúrák

2018.02.23. 23:40

Kövér: a tét, hogy megőrizhetjük-e Magyarország etnikai, kulturális karakterét

Nemcsak az a tétje a közelgő választásnak, hogy meg tudjuk-e őrizni a kormányzás elmúlt nyolc évének eredményeit, hanem, hogy sikerül-e Magyarországnak továbbra is bástyaként védelmeznie az európai keresztény, kulturális értékeket - mondta az Országgyűlés elnöke Kiskunlacházán, pénteken, egy fórumon.

Kövér László a Kisgazda Polgári Együttműködés „A magyar vidék jövője agrárszakmai fórum” elnevezésű rendezvényén arról beszélt, hogy a közelgő választás tétje sokkal nagyobb, mint eddig bármikor, mivel Magyarország bástyája lett a visegrádi négyekkel együtt annak a világméretű küzdelemnek, amelynek harctere most Európa lett, és aminek a tétje, hogy „megőrizhetjük-e Európa kulturális, keresztény, nemzeti kultúrákra felépülő jellegét.”

Hozzátette, hogy ez tette naggyá a kontinenst, és most az a tét, hogy megőrizhetjük-e Magyarország etnikai, kulturális karakterét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában