Harakiri

2019.05.26. 22:39

Kudarctörténet: lemondott az LMP országos elnöksége

Azt tartják egyedüli sikerüknek, hogy az éghajlatváltozást szerintük a kampány középpontjába tudták állítani.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A döntést azt követően jelentették be, hogy kiderült: a párt nem szerzett mandátumot a vasárnapi európai parlamenti választáson.

Keresztes László Lóránt, a párt társelnöke budapesti sajtótájékoztatójukon

a választás egyetlen pozitívumaként azt említette, hogy az LMP képes volt egy valódi sorskérdést, az éghajlatváltozást a kampány középpontjába állítani.

Vágó Gábor listavezető a választási vereséget a tavalyi országgyűlési választás után az LMP-ben kialakult belső visszásságoknak tulajdonította. Ahogy fogalmazott, le kell küzdeni azt a hitelességi válságot, amit „a 2018-as harakiri” okozott.

A párt másik társelnöke, Demeter Márta a választási vereség kiértékelését ígérte, valamint az ökopolitika terjesztését.

Az LMP várhatóan júniusban tartja tisztújítását – hangzott el.

Borítókép: Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője beszél, mögötte Keresztes László Lóránt és Demeter Márta társelnökök, valamint Ungár Péter országgyűlési képviselő, Józsa László és Pálvölgyi Miklós elnökségi tagok (j-b) az LMP Fortuna hajón tartott erdeményváróját követő sajtótájékoztatón az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában