tragédia

2020.05.23. 08:34

Lángba borult egy orosz kórház

Egy újabb oroszországi kórházban történt tűzeset péntek este, orosz hírügynökségek ismertetése szerint három beteg meghalt, és hárman megsérültek.

Az eset a tatárföldi Zelenodolszk városának kórházában történt.

Az érgyógyászati osztály egyik kórterme kapott lángra, feltehetően egy orvosi berendezés okozta a tüzet.

Nyolcvannyolc embert menekítettek ki a kétszintes épületből.

A tatárföldi egészségügyi minisztérium hangsúlyozta közleményében, hogy a kórteremben nem voltak lélegeztetőgépek, és koronavírusos betegeket sem ápoltak az intézményben.

Ehhez tartozik, hogy a múlt kedden meghalt öt, lélegeztetőgépen lévő koronavírusos beteg egy szentpétervári kórház intenzív osztályán keletkezett tűzben.

A tragédiát egy lélegeztetőgépben keletkezett rövidzárlat okozhatta.

Három nappal korábban a moszkvai Szpaszokuckij-kórház intenzív osztályán volt tűz, ahol ugyancsak koronavírusos betegeket ápolnak, és ott is egy lélegeztetőgép gyulladt ki, egy ember halálát okozva.

A második tűzeset után az orosz egészségügyi felügyelet (Roszzdravnadzor) közölte, hogy megkezdte a lélegeztetőgépek ellenőrzését azokban a kórházakban, ahol hasonló balesetek történtek.

Április 11-én a Moszkva környéki Krasznogorszkban egy engedély nélkül működő hospice-intézetben is történt tűzeset, ott tucatnyian haltak meg. Az áldozatok halálát füstmérgezés okozta, miután egy meghibásodott vízforraló miatt kisebb tűz keletkezett a Második otthon elnevezésű intézmény első emeletén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában