mi jöhet még?

2021.01.10. 12:30

Leszbikus websorozat követi az első magyar LMBTQ-mesekönyvet

Az első magyar LMBTQ-mesekönyv megjelentetése után újabb projekttel állt elő a Labrisz Leszbikus Egyesület. A szervezet a nagy felháborodást kiváltó Meseország mindenkié című genderkiadvány után leforgatta az első hazai leszbikus websorozatot.

Az alkotók A második aranykor címet viselő hatrészes produkciót „romantikus oktatóvideó-sorozatként” határozzák meg, mivel elmondásuk szerint az is fontos cél, hogy a történet segítségével az idősebb korosztály is elsajátítsa a digitális eszközök használatát, amelynek köszönhetően az interneten való ismerkedés és közösségtalálás is egyszerűbbé válhat.

A sorozat két különböző élethelyzetű leszbikus nő, a fővárosban élő festő és a vidéki tanárnő online megismerkedését dolgozza fel,

akiknek igazi kihívást jelent az internet, és az azon belül fellelhető társkereső alkalmazások használata, továbbá az is kiderül, hogy hol bukkanhatnak rá a leszbikus közösségekre a Zuckerberg-galaxisban.

A leszbikus egyesület az első online romantikus oktatóvideó-sorozat bemutatását tavaszra tervezi, amely abban az esetben valósulhat meg, ha az utómunkálatokhoz szükséges forrásokat sikerül majd előteremteni – írja a Magyar Nemzet.

Ismert, ősszel a Labrisz Leszbikus Egyesület gondozásában látott napvilágot az első magyar LMBTQ-propagandát tartalmazó mesekönyv is, amely a teljes magyar társadalmat, sőt a pszichológus szakmát is egyaránt megosztotta. A Meseország mindenkié címet viselő kötetben többek között meleg, leszbikus, transznemű, roma, örökbefogadott, hallássérült és idős hősökkel is találkozhatnak a gyerekek, míg

a heteroszexuális karaktereket mint gonosz szereplőket jelenítik meg.

A botrányok miatt népszerűvé vált kiadványból (melyhez foglalkozásterv is tartozik, és megjelenése óta immár harmadjára adtak ki) hangoskönyvet, e-könyvet, sőt társasjátékot is terveznek készíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában