gyilkosság

2020.06.02. 18:44

Letartóztatták a gyulai emberölés gyanúsítottját

A Békéscsabai Járásbíróság a megyei főügyészség kezdeményezésére kedden elrendelte annak a 18 éves férfinak a letartóztatását, aki vasárnap hajnalban megölt egy embert Gyulán.

A Békéscsabai Járásbíróság a megyei főügyészség kezdeményezésére kedden elrendelte annak a 18 éves férfinak a letartóztatását, aki vasárnap hajnalban megölt egy embert Gyulán.

A Gyulai Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a letartóztatás az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapig tart. A bíróság határozata nem végleges, a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedésért fellebbezett.

A Békés Megyei Főügyészség közleménye szerint a gyanúsított – aki sajtóinformációk szerint rendészeti tanuló volt – május 31-én éjszaka barátjával szórakozott Gyulán, majd hazatérve kést vett magához, és visszaindult a belvárosba. Lakóhelyétől néhány házra találkozott a sértettel, akit eddig tisztázatlan okból többször megszúrt. A 27 éves férfi a helyszínen életét vesztette.

A tettet látta az elkövető barátja, akit a férfi – azért, hogy ne tudja értesíteni a mentőket – szintén megtámadott, az arcán 4 centiméteres sebet ejtett.

A rendőrök a bejelentéstől számított egy órán belül, a 44-es számú főút Gyulát elkerülő szakaszán fogták el a 18 éves fiatalembert.

A letartóztatást azért rendelték el, mert tettét követően a gyanúsított szökést kísérelt meg, és tartani lehet attól, hogy szabadlábon megpróbálna elrejtőzni.

A cselekmény, a több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete – mivel a férfi a 20. életévét még nem töltötte be – tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható – írta a megyei főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában