nem végleges végzés

2020.02.17. 14:47

Letartóztatták a hajléktalanokat meggyilkoló férfit

Egy nőt agyonvert, egy alvó férfit pedig megkéselt.

Letartóztatták azt a hajléktalant, akit két másik hajléktalan bántalmazása kapcsán halált okozó testi sértéssel és más bűncselekménnyel gyanúsítanak – közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

A közlemény szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy

2019 szeptemberében a XIV. kerületben megkéselt egy hajléktalan férfit, aki ennek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett. Majd 2020 januárjában a XIII. kerületben bántalmazott egy hajléktalan nőt, aki a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított büntetett előéletű, igazolt tartózkodási hellyel nem rendelkezik, hajléktalan életmódot folytat, bejelentett munkahelye, rendszeres jövedelme nincs.

A bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne vagy elrejtőzne.

Tekintettel arra, hogy a férfi korábban is volt már büntetve erőszakos bűncselekmények miatt is, valamint jelenleg is két hasonló jellegű – egyelőre ismeretlen indítékú – bűncselekmény róható a terhére, így megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el – értékeltek.

A bíróság ezért egy hónapra – 2020. március 15-ig – elrendelte a férfi letartóztatását.

A végzés nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában