Járvány

2020.04.06. 20:32

Letartóztattak egy maszkokkal és fertőtlenítőkkel üzletelő csalót

Az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol) segítségével Szingapúrban letartóztattak egy férfit, aki a 6 millió euró értékben csalt ki pénzt gyógyszeripari cégektől, amelyeknek szájmaszkokat és kézfertőtlenítőket kínált eladásra – írja a hágai székhelyű hivatal sajtóközleménye.

A 39 éves férfi egy létező cég üzleti emailcímének jogtalan felhasználása segítségével reklámozott maszkokat és fertőtlenítőket különböző gyógyszeripari cégeknek gyors kiszállítási időt ígérve. A cégek a termékekért cserébe kért pénzösszeget egy szingapúri bankszámlára utalták, viszont a kifizetett termékek nem érkeztek meg. Az esetre az egyik uniós tagállam hatósága hívta fel az Europol munkatársainak figyelmét, akik azonnal felvették a kapcsolatot a szingapúri hatóságokkal. A férfit végül nem sokkal később letartóztatták.

A sajtóközlemény felhívta a figyelmet, hogy a bűnözök gyorsan kihasználjak a koronavírus járvány okozta válság lehetőségeit, és új módszerekkel próbálják kiaknázni a járvány miatti általános társadalmi félelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában