Temes megyéig jutottak

2017.08.28. 11:47

Lövésekkel állították meg az embercsempészt

Lövöldözés tört ki a román határon hétfő hajnalban, az incidensben két illegális bevándorló és egy rendőr megsebesült.

Rálőttek a rendőrök arra az autóra, amely a felszólítás ellenére nem állt meg, hanem nekihajtott az úttorlasznak és megsebesített egy rendőrt, valamint megrongált egy rendőrautót. A hatóság emberei két figyelmeztető lövést adtak le, majd kilőtték az autó kerekeit. A gellert kapott lövedékek megsebesítették az autó két utasát – közölte a Temes megyei rendőrség.

A román-szerb határon átvezető illegális bevándorlás feltartóztatására szervezett akciót a moravicai rendőrség. Az éjszaka folyamán a Temes megyei Denta közelében úttorlaszt képeztek a Belgrádot Temesvárral összekötő E70-es országúton, ugyanis két autóról azt feltételezték, hogy illegális bevándorlókat szállítanak. A két autót megállásra kényszerítették.

A lövöldözés akkor tört ki, amikor a gépkocsik nekihajtottak az úttorlasznak. A két autó utasait és egy sofőrt sikerült elfogni, egy másik autóvezető még szökésben van. A sebesültekről később kiderült, hogy illegális bevándorlók, őket kórházba szállították. A határrendészek 12 afrikai és ázsiai migránst vettek őrizetbe illegális határátlépésért, valamint letartóztatták a szerb autóvezetőt, aki ellen embercsempészet a vád.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában