Rémálommá váló nyaralás

2019.06.29. 14:15

Magyar turisták rekedtek Tunéziában

Magyar családok is Tunéziában rekedtek, miután nem indult el a hazafelé tartó repülőgépük.

Nagy a bizonytalanság körükben, attól tartanak, hogy még napokig nem tudnak hazajutni – jelezte a bama.hu hírportálnak egyik olvasója.

A pécsi nő a baranyai internetes lapnak elmondta, hozzátartozói pénteken Tunéziában rekedtek, miután nem indult el a hazafelé tartó repülőgépük. Hozzátette, családtagjai egy utazási iroda által szervezett nyaraláson vettek részt, amelyről tegnap kellett volna hazatérniük, de ők jelenleg is az afrikai országban tartózkodnak.

A kint rekedt magyarok eleddig nem kaptak tájékoztatást a légitársaságtól, csak annyit hallottak, hogy meghibásodott egy repülőgép, vagy egy másik verzió szerint túl sok késést halmozott fel a pilóta, és emiatt esett ki a járat.

Honfitársaink a Tunisair járatával jöttek volna haza, de a kimaradást még nem tudta pótolni a légitársaság. Az olvasó megjegyezte, olyan hírek is vannak, amelyek szerint egy gép hajnalban elindult azokkal, akik a legtöbb ideje várakoztak a reptéren.

Sajtóhírek szerint több mint száz magyar rekedt az afrikai országban – írja a bama.hu, amely úgy tudja, a honfitársaink körében terjedő pletykák szerint a néhány nappal ezelőtti tuniszi terrortámadás miatt pánik van az országban, rengeteg turista döntött a hazautazás mellett, és inkább emiatt lehet fennakadás a légi közlekedésben. A bama.hu olvasója ugyanakkor hozzátette: már a kiutazáskor is nyolcórás késéssel indult a gép, akkor is gond lehetett vele.

A hírportál úgy tudja, hogy a magyarokat a tegnapi repülőtéri várakozás után szombaton hajnalban egy monastiri szállodába vitték, ahol azt mondták nekik, hogy délután kettőkor kell a recepción gyülekezniük, ahol további információt kapnak.

Az olvasó azt is elmondta, a magyar csoport egy része két napja tuniszi kiránduláson volt, amikor a fővárost ért terrortámadás történt. Hozzátette, hogy értesülései szerint a magyarok egy részét a hatóságok menekítették ki a városból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában