illegális bevándorlás

2020.12.02. 09:01

Majdnem 37 ezer határsértőt fogtak el idén

Ez a szám „jóval több”, mint az előző három év összesített adata, és ezzel párhuzamosan mintegy négyszáz embercsempészt fogtak el – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Szerbiában ugyanakkor – a választások miatt – biztonsági intézkedéseket vezettek be, és a határ közelében várakozókat elvitték; egyelőre kérdés, hogy hol helyezik el őket.

„De az biztos, hogy a napi migrációs nyomás és az embercsempész szervezett bűnözés aktivitása tipikussá vált a határon, folyamatos nyomás alatt tartja a határunkat”

és feladatot ad a rendvédelmi és a honvédségi erőknek – közölte Bakondi György az M1-en.

A belbiztonsági főtanácsadó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában felhívta a figyelmet arra is, hogy egy nemrégiben megjelent brüsszeli stratégia már pontosan fogalmaz az illegális bevándorlókkal kapcsolatban.

Legális csatornákat nyitnának a beérkezőknek – folytatta -, világossá tették, hogy minden tagállamnak be kell fogadnia őket,

lakáshoz juttatnák őket, és kiemelt figyelmet kell fordítani a társadalmi beilleszkedésükre. Sőt megjelent az állampolgárság és a választójog megadása is – tette hozzá.

Bakondi György szerint ez egy új megközelítés, ami komoly kulturális és biztonsági veszélyt hordoz magában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában