Ország-világ

2021.03.03. 15:52

Már a baloldali sajtó is elismeri, hogy sikeres a magyar oltási program

A régióban már Magyarország áll az első helyen a keleti vakcináknak köszönhetően.

Mostanra már a hazai baloldali lapok is elismerik, hogy Magyarország rendkívül jól teljesít a lakosság beoltásában. A G7 például kiemeli, hogy

a keleti vakcinabeszerzés hatására már a magyar lakosság átoltottsága a legnagyobb a régióban

írja az Origo.

A G7 azt írja, hogy Szlovákiában is felgyorsulhat az oltási kampány annak köszönhetően, hogy 200 ezer Szputnyik V vakcina érkezett Oroszországból. Az Origo korábban megírta, hogy a szlovák kormány összesen kétmillió adag orosz oltóanyagot rendelt, az első szállítmány hétfő este érkezett meg Kassára a szlovák hadsereg különgépével.

Magyarország az oltás mellett a napi új esetek számában is jól áll, ha a környező országokat nézzük, hiszen míg a cseheknél egyre drámaibb a helyzet és Szlovákiában is újabb szigorításokat kellett bevezetni, addig itthon a kormány járványkezelésének köszönhetően egyelőre sikerül kordában tartani a járvány harmadik hullámát. Mivel azonban a mutációk miatt sokkal gyorsabban terjed a vírus és lényegesen súlyosabb tüneteket okoz, mint az első két hullámban, nem zárható ki szakemberek szerint, hogy változtatni kell az eddig sikeres védekezésen.

A G7 megemlíti azt is, hogy Csehországban és Szlovákiában a halálozási adatok tragikusak, Magyarországon viszont csak lassú emelkedés látható. Csehország például lakosságarányosan a világ második legrosszabb helyén áll.

Magyarország az oltások tekintetében az élen áll a régióban, köszönhetően a keleti vakcinabeszerzésnek, így lakosságarányosan hamarosan az Európai Unió legátoltottabb országa lehetünk.

A baloldali lap szerint: „Az oltások tekintetében Magyarországon mostanra mutatkozott meg a keleti vakcinabeszerzések hatása, a magyar lakosság átoltottsága a legmagasabb a régióban. Az alábbi ábrán jól látszik Csehország lemaradása a vakcinációban, miközben a lengyel és a szlovák oltási programok közel hasonló ütemben haladnak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában