Járvány

2020.06.18. 09:16

Maruzsa: jó döntés volt megtartani az érettségit

Végül egyetlen megbetegedést sem regisztráltak a vizsgázó diákok között – mondta a köznevelési államtitkár csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Budapest, 2020. június 17. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erõforrások Minisztériumának köznevelésért felelõs államtitkára a módosított Nemzeti alaptantervnek (Nat) megfelelõ új tankönyvekrõl tartott sajtótájékoztatón az Emmi Szalay utcai épületében 2020. június 17-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Maruzsa Zoltán hangsúlyozta, Magyarországon egyetlen napra sem állt le az oktatás a koronavírus-járvány miatt, és mivel sikerült megszervezni az érettségiket is, a felsőoktatási felvételit is meg lehetett tartani.

Sikeresen zárták a tanévet, amelyet nem kellett sem rövidíteni, sem hosszabbítani

- emelte ki.

Nagyon készülnek – például tájékoztató anyagokkal, továbbképzésekkel – az őszi időszakra, hogy a váratlan helyzeteket is kezelni tudják. Ugyanakkor optimisták, mert

a járványhelyzet jelentősen javult, ezért arra számítanak, hogy egy „hagyományos” tanév kezdődhet el

- fogalmazott.

Elmondta azt is, hogy eddig 61 tankönyvet dolgoztak át az új Nemzeti alaptanterv alapján; az oktatási intézmények ezeket már megtekinthetik, és módosíthatják rendeléseiket. Júliusban mintegy 13 millió tankönyvet kell legyártani, ezeket augusztusban szállítják majd ki.

Borítókép: Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a módosított Nemzeti alaptantervnek (Nat) megfelelő új tankönyvekről tartott sajtótájékoztatón az Emmi Szalay utcai épületében 2020. június 17-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában