Illegális bevándorlás

2018.05.12. 08:03

Másfél millióan akarnak Líbiából Európába jutni

A líbiai belügyminiszter szerint a nemzetközi becslésekben szereplő számoknál jóval több, 700 ezer helyett másfél millió olyan illegális bevándorló van Líbiában, aki Európába akar jutni.

Földközi-tenger, 2018. május 6. Líbiából Európába igyekvõ migránsok a Proactiva Open Arms katalán nem kormányzati segélyszervezet aktivistáira várnak, hogy kimentsék õket túlzsúfolt csónakjukról a Földközi-tengeren, Líbia partjai elõtt 2018. május 6-án. Az aktivisták 105, Bangladesbõl, Egyiptomból, Nigériából, Marokkóból, Ghánából, Pakisztánból, Szudánból, Líbiából, Eritreából és Szenegálból útnak indult illegális bevándorlót vettek hajójuk fedélzetére. (MTI/AP/Felipe Dana)

Forrás: MTI/AP

Fotó: Felipe Dana

Mohamed Beshr egy pénteken adott interjúban azt mondta, hogy az Európába készülők elsöprő többsége nem menekülttáborokban él, hanem szerte az országban, és hónapok, vagy akár évek óta Líbiában dolgozik. A miniszter közlése szerint jelenleg csak bő 8 ezer azoknak a száma, akik menekülttáborokban élnek. Arra a kérdésre, hogy miért zárt be Líbia 51 menekülttáborából az utóbbi hónapokban 25-öt, Beshr azt felelte, hogy technikai és szervezési okokból.

Az interjút közlő Hszinhua kínai hírügynökség megjegyzi, hogy a líbiai táborokban élő migránsok keveslik a nemzetközi szervezetek feléjük fordított figyelmét, és követelik, hogy európai országokba vigyék őket menekültként.

Borítóképünkön Líbiából Európába igyekvő migránsok a Proactiva Open Arms katalán nem kormányzati segélyszervezet aktivistáira várnak, hogy kimentsék őket túlzsúfolt csónakjukról a Földközi-tengeren, Líbia partjai előtt 2018. május 6-án. Az aktivisták százöt Bangladesből, Egyiptomból, Nigériából, Marokkóból, Ghánából, Pakisztánból, Szudánból, Líbiából, Eritreából és Szenegálból útnak indult illegális bevándorlót vettek hajójuk fedélzetére.

Forrás: MTI / AP / Felipe Dana

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában