Ország-világ

2021.09.18. 12:24

Még csak most indult el, de máris káoszba fulladt az előválasztás

Az előválasztás honlapja folyamatosan hibaüzeneteket írt ki, a sátras szavazást felfüggesztették, több száz szavazót küldtek haza.

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, ami azt jelenti, hogy kilenc napon át lehet szavazni arra, hogy ki legyen a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, és kiket indítson az ország 106 választókerületében jövő áprilisban – írja a Magyar Nemzet.

Úgy tűnik azonban, hogy a voksolás máris káoszba fulladt, ugyanis az előválasztás honlapja az indulást követően folyamatosan hibaüzeneteket írt ki. Az Országos Előválasztási Bizottság szombat délelőtti közleményében az esetet úgy kommentálta, hogy

két órára felfüggesztik a szavazást, mert „a szervezők számára is váratlanul nagy részvétel miatt szükség van a technikai erőforrások azonnali bővítésére”.

Mindez azonban sokkal inkább a baloldal felkészületlenségéről tanúskodik, ugyanis a technikai leállás nem magyarázza, hogy a szavazósátras előválasztás miért állt le.

A káoszt csak tovább erősíti, hogy az Országos Előválasztási Bizottság a leállást a „hatalmas sikernek” tudja be, érdemi magyarázattal azonban nem szolgálnak.

A bizottság arra kérte a szavazni vágyókat, hogy később, 12 óra után térjenek vissza az urnákhoz.

Kínos magyarázkodás

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje mindeközben egészen érdekes magyarázattal rukkolt elő Facebook-oldalán. Az oldalára feltöltött videóban azt mondja: olyan sokan szavaztak az országban reggel, hogy a mesterséges intelligencia azt hitte, hogy hekkertámadás érte a rendszert, emiatt blokkolta a szervereket.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje szerint nagyon sok mindenkinek nem sikerült leszavaznia, ezért most azon dolgoznak az előválasztás lebonyolítói, hogy

a mesterséges intelligenciának elmagyarázzák, ez nem hekkertámadás, hanem ez a valóság, és feloldozzák a rendszert a blokk alól.

Fekete-Győr András úgy tudja, néhány órán belül újra fog indulni az előválasztási rendszer.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában