hableány

2019.07.13. 17:33

Még mindig keresik a dunai hajóbaleset egyik áldozatát

A tragédia 33 koreai áldozata közül már csak egyet nem találtak meg.

Budapest, 2019. június 11. Egy búvár a kiemelést követõen a víz felszíne felett, holttestek után kutatva átvizsgálja a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI / Mónus Márton

A rendőrség mindaddig folytatja a kutatást, amíg reális esély van a dunai hajóbaleset utolsó eltűntként keresett koreai áldozatának megtalálására – közölte a rendőrség szombaton a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt írta: a BRFK a Készenléti Rendőrséggel, az érintett megyei rendőr-főkapitányságokkal, valamint a koreai tűzoltókkal együttműködve továbbra is eltűntként keresi a május 29-ei hajószerencsétlenség utolsó áldozatát.

A keresés kiterjed a folyó teljes, a baleset helyszínétől délre eső 215 kilométeres szakaszára, valamint annak ár- és hullámterületére.

A keresésben részt vevő vízirendőrök, illetve az ár- és hullámterület átkutatásában részt vevő parti egységek folyamatosan együttműködnek a légifelderítéssel, s a keresésben – az eddigi gyakorlatnak megfelelően – részt vesznek a BRFK speciálisan kiképzett kutyái is.

A BRFK azt is közölte, hogy a büntetőeljárás – szakértők bevonásával – folyamatban van.

A Hableány sétahajó május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 koreai és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet hét koreai élte túl.

A tragédia magyar áldozatainak búcsúztatását pénteken tartották a Dunán.

Borítókép: a hajót június 11-én emelték ki a folyóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában