Járvány

2020.02.10. 08:54

Meghaladja a kilencszázat a halottak száma Kínában

Vasárnap a nap végére 97-el emelkedett az áldozatok száma az előző naphoz képest.

Vuhan, 2020. február 8. Az új koronavírussal fertõzöttek elkülönítõjének betegeit ápolják védõruhás nõvérek a Hupej tartománybeli Vuhan egyik kórházában 2020. február 6-án. A vírus elõidézte tüdõgyulladás halálos áldozatainak száma 722-re emelkedett február 8-án Kínában, a legtöbben a járvány gócpontjában, Hupej tartományban hunytak el. MTI/EPA/FeatureChina/Jüan Cseng

Forrás: MTI/EPA/FeatureChina

Fotó: Jüan Cseng

Kilencszáznyolcra nőtt a koronavírus okozta betegség halálos áldozatainak a száma Kínában – jelentette hétfőn a Nemzeti Egészségügyi Bizottság.

A járvány gócpontjában, Hupej tartományban 91-el nőtt a halálos áldozatok száma, és a halálesetek zöme a tartomány székhelyén, Vuhanban történt, ahol további 73 ember halt bele a kórba.

Szerte Kínában 3062 újabb fertőzésre derült fény, ezzel a fertőzöttek száma 40 171-re nőtt az országban. Hupejben egy nap leforgása alatt újabb 2618 emberről derült ki, hogy megkapta a fertőzést, és ezzel a számuk 29,6 ezerre nőtt vasárnap.

Kínán kívül 24 országban jelent meg az újfajta koronavírus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában