Ostrom alatt áll Európa

2020.09.17. 13:11

Megkezdték a leégett leszboszi tábor lakóinak átköltöztetését

Az új, mintegy nyolcezer férőhelyes táborban nagy családi sátorok állnak majd rendelkezésükre, azonban eddig mindössze 1100 ember költözött be.

A görög rendőrség csütörtökön megkezdte a leégett leszboszi menekülttábor lakóinak átköltöztetését a Kara Tepében található új táborba.

A műveletben 70 rendőrnő is részt vett, akik rábeszéléssel próbálták meggyőzni a migránsokat, hogy induljanak útnak Kara Tepe felé.

A túlzsúfolt moriai tábor múlt héten égett le. A görög hatóságok szerint a táborlakók egy kis csoportja gyújtotta fel a létesítményt, akiket feldühített, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt szigorú kijárási korlátozásokkal sújtották őket. Az üggyel kapcsolatban hat afgán állampolgárt, köztük két kiskorút vettek őrizetbe.

A tűz miatt 12 ezer ember maradt fedél nélkül. Többségük takarókból, nádból, kartonból és fóliából épített tákolmányokban húzta meg magát, amelyeket a Moriából Mitilínibe vezető út mentén állítottak fel.

Az új, mintegy nyolcezer férőhelyes táborban nagy családi sátorok állnak majd rendelkezésükre, azonban eddig mindössze 1100 ember költözött be. Az újonnan érkezőkön koronavírus-tesztet végeznek el, regisztrálják őket, és megmutatják, hogy melyik sátorban fognak lakni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában