Kényszerházasság

2017.10.31. 17:14

Megmérgezte férjét és tizenkét rokonát egy nő

A gyanú szerint mérgezett tejjel ölte meg férjét és tizenkét további rokonát egy házasságra kényszerített nő Pakisztánban - közölte a pakisztáni rendőrség kedden.

Értesülések szerint a nő csak férjével akart végezni, de a tejből, amely egy az indiai szubkontinensen közkedvelt joghurt alapú italba került, további családtagok is ittak. A rendőrség őrizetbe vette a nőt és feltételezett szeretőjét, valamint egy további gyanúsítottat.

A feltételezések szerint a nő a múlt héten kevert mérget férje italába, amit azonban ő akkor nem fogyasztott el. Ezután a méreggel vegyített tej egy nagy adag joghurtba került, amelyből aztán más családtagok is fogyasztottak. A rendőrség szerint legkevesebb 13 ember meghalt, 14-en pedig mérgezési tünetekkel kórházba kerültek.

A pakisztáni nőt az ország központi fekvésű Pundzsáb tartományának muzaffargari körzetében kényszerítettek házasságra szeptemberben. A kényszer- és gyermekházasságok gyakorinak számítanak az iszlám konzervatív felfogását követő Pakisztánban, különösen a vidéki, elszegényedett térségekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában