Ország-világ

2021.12.02. 13:01

Megvan, mekkora kárt okozott Bige László a magyar gazdáknak

A hírt Nagy István agrárminiszter osztotta meg közösségi oldalán.

Bige László kartellezése 36 milliárd forintnyi kárt okozhatott a magyar gazdatársadalomnak – jelentette be a Facebookon Nagy István agrárminiszter.

Számomra a magyar vidék az ország bázisa, értékes erőforrása, hazánk éléskamrája. Én hiszek a vidéket fenntartó gazdák erejében. Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy bárki nyerészkedjen a magyar gazdákon, hiszen így nemcsak a vidéket sodorja nehéz helyzetbe, hanem egész Magyarországot. Nem hagyhatom, hogy hosszú évek kemény munkája kárba vesszen

– fogalmazott bejegyzésében Nagy István. A Gazdasági Versenyhivatallal együttműködő szereplők adataiból a kartellezés ténye kiderült, Bige Lászlót a GVH több mint 11 milliárd forintra bírságolta. Ez tény, hiába igyekeznek elterelni erről a figyelmet. Senki nem biztatta arra a termelőket, hogy ne vegyék meg a műtrágyát.

Bige László igyekezett vásárlási kényszerbe hozni őket, hiszen azt mondta, hogy decemberben egy napig szolgálják ki a magyar vevőket

– emelte ki a tárcavezető. Bige próbál ebből kihátrálni, megfutamodott, de már késő, a gazdák szemében és a közvélemény előtt is elveszítette minden szavahihetőségét, hitelességét. A milliárdos gazdák és a magyar családok kárán nyerészkedik, és tenné ezt a továbbiakban is. Agrárminiszterként, a magyar kormány tagjaként ezt nem hagyhatom – nyomatékosította Nagy István. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában