örök érték

2019.09.04. 10:57

Menczer: a kereszténydemokrácia nem a múlt, hanem a jövő

A keresztény értékek és a kereszténydemokrácia nem a múlt, hanem a jövő – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

Budapest, 2019. szeptember 4. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelõs államtitkára (b) és Balog Zoltán református lelkipásztor, volt miniszter a Budapest Forum for Christian Communicators konferencia nyitónapján a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2019. szeptember 4-én. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Menczer Tamás a Budapest Forum for Christian Communicators konferencia nyitónapján tartott előadásában rámutatott: komoly erők mondják ma azt Európában, illetve világszerte, hogy a kereszténységre, a keresztény értékrendre, a kultúrára, és a kereszténydemokráciára nincs szükség, ez már a múlt, tulajdonképpen elavult.

Akik ez állítják tévednek – hangsúlyozta az államtitkár, rámutatva:

ha valami értékes, az nem lehet elavult. A kereszténység, a keresztény értékek és a kereszténydemokrácia nem a múlt, hanem a jövő

- fogalmazott.

Menczer Tamás kiemelte: beszélni kell arról, hogy mit gondolnak a világ fontos kérdéseiről, az ember és ember kapcsolatáról, a családról, a nemzetről.

Vannak olyanok, akik szerint a keresztény értékek megkötik az embert, de ez nem igaz – mondta, hozzátéve:

ezeket az értékeket meg kell őrizni, ezek adnak irányt és keretet az életben.

Az államtitkár hangsúlyozta: számukra a kereszténység vallásként is fontos, de ez a konferencia nem csak vallásos embernek szól, nem az ő zárt tanácskozásuk. Mindenkihez szólni szeretnének, akinek fontos a keresztény kultúra és a keresztény értékek megőrzése – mondta Menczer Tamás.

Borítókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkára (b) és Balog Zoltán református lelkipásztor, volt miniszter a Budapest Forum for Christian Communicators konferencia nyitónapján a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2019. szeptember 4-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában