leleplezés

2020.07.31. 22:23

Méregdrága hotelekben szállásolják el az illegális bevándorlókat (videó)

Több mint 4 milliárd euróba kerül a briteknek az illegális bevándorlók elszállásolása, amely 4 csillagos hotelekben történik – állítja Nigel Farage, a brit Brexit Párt vezetője oknyomozó videójában. A politikus ezzel kapcsolatban azt is megállapítja, hogy a migránsokat gyűjtő vállalatok megpróbálják mindezt eltitkolni. Hogy miért, arról a politikus ugyancsak megosztja gondolatait a felvételen.

Forrás: Shutterstock

Négy csillagos hotelekben, több milliárd fontért szállásolják el az Egyesült Királyságba látogató illegális bevándorlókat – jelentette legújabb oknyomozó anyagában Nigel Farage, a Brexit Párt elnöke. Farage arra kereste a választ, hogy vajon igazak-e a feltételezések, miszerint a Bromsgrove-i Hilton Hotelben, mely egy négy csillagos szálloda, tömegesen szállásolják el azokat a migránsokat, akik százasával érkeznek a szigetország partjaihoz.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=G5XKksiSgac&feature=emb_logo

Farage a nyomozásáról készült videóban arról beszél, hogy több helyit is megkérdezett, akik alátámasztják a feltételezést, továbbá kiderítette, hogy a hotelben nincs szabad szoba, nem lehet foglalni hónapokra előre sem, azonban egy lélek nincs a hallban és egy kocsi sem parkol előtte. Farage gyanúját az is igazolta, hogy a környező hotelekben mind voltak még szabad szobák, csak ebben az egyben nem – írja a V4NA Hírügynökség.

Személyes terepszemléjén azt is tapasztalta, hogy egyből ki akarták tessékelni a biztonságiak, akik a Serco Kft-nek dolgoznak, mely Farage elmondása szerint nemrég írt alá egy 2 milliárd fontos szerződést a következő 10 évre és elsősorban a közigazgatás számára biztosítanak humán erőforrásokat az egészségügy, a tömegközlekedés és a bevándorlási-hatóságok számára. Arra a következtetésre jutott, hogy

a hotel arra szolgál, hogy elbújtassa az illegális bevándorlókat, akiknek a menedékkérelmeit valószínűleg elutasítják majd, de mivel úgysem toloncolják ki őket, szépen lassan beépülhetnek majd az ország fekete-gazdaságába.

Már a Németországba érkező bevándorlókat sem minden esetben tömegszállásokon helyezik el. Az InfoMigrants számolt be róla, hogy mivel a járványhelyzet miatt átmenetileg csökken a menekült státuszú migránsok száma, a legtöbb község a szokásos tömegszállások helyett privát apartmanokba küldi a bevándorlókat. A menekült és migrációs hivatal (BAMF) közzétett adataiból az is kiderült, hogy ezek a bevándorlók lakhatásukat többségében „megfelelőnek vagy jobbnak” értékelik.

A járványhelyzet enyhülésével ugyanakkor újraindult az Európát célzó migráció. Ezt látjuk Olaszországban, ahol csak az elmúlt héten több mint ezer migráns ért partot. Luigi Di Maio külügyminiszter az EU-hoz fordult az ügyben segítségért. A politikus leszögezte, hogy erre a problémára azonnali uniós válaszra van szükség. Luciana Lamorgese belügyminiszter továbbra sem szólalt fel érdemben az ügy kapcsán, csak megjegyezte, hogy valóban aggasztó a helyzet, valamint bejelentette, hogy „szándékukban áll növelni a heti visszaküldések számát”.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában