Szíria

2021.01.31. 16:41

Merényletek tucatnyi embert öltek meg

Az egyik esetben Aleppó tartomány Azaz nevű városában robbant fel egy gépkocsiba rejtett pokolgép.

Két robbantásos merényletben legalább 11 ember életét vesztette vasárnap Szíria északi részén – jelentették több forrásból a hírügynökségek.

Az egyik esetben Aleppó tartomány Azaz nevű városában robbant fel egy gépkocsiba rejtett pokolgép. Az állami sajtó nem közölte a halottak számát, de az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű civil szervezet úgy tudja, hogy a támadásban hat ember, köztük két nő és egy gyerek veszett oda. A célpont egy kulturális központ volt.

Később egy másik, hasonló módon elkövetett merényletben öt fegyveres halt meg al-Báb településen egy útellenőrző pontnál.

A tartománynak ezt a területét török katonák, illetve velük szövetséges szíriai felkelő csoportok ellenőrzik. Ugyanebben az országrészben szombaton hat ember halt meg egy merényletben, Afrín városban.

A térségben rendszeresek az ilyen támadások, amelyeket Ankara a kurdok számlájára ír, akiket a török haderő kiszorított onnan 2018 márciusában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában