időben

2020.09.02. 15:04

Merényletre készülő ISIS-sejtet leplezett le a rendőrség

Részben elhomályosított fotók és monogramjuk alapján azonosította egy szélsőséges iszlamista sejt három tagját az észak-macedón rendőrség. Fegyverarzenáljuk alapján a muszlim radikálisok öngyilkos merényletekre készültek a nyugat-balkáni országban.

A szélsőséges iszlamista csoportot egy A. B. mongramú férfi vezette, akihez később két másik muszlim férfi csatlakozott. A gyanúsítottak 22 és 28 év közöttiek, a fővárosban, Szkopjében és Kumanovóban éltek, és kapcsolatban álltak az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel, számolt be a Republika.mk észak-macedón hírportál angol nyelvű kiadása alapján a V4NA.

A csoport fegyvereket és robbanószereket rejtegetett egy tanyán, Kumanovo városától délre. A terroristacsoport arzenáljában öt automata lőfegyvert és egy nehézgépfegyvert találtak.

A nyomozók két robbanóövet is lefoglaltak hozzájuk tartozó golyóscsapágyakkal, amelyek egy robbantás során szétszóródva súlyos roncsolásra képesek. A rendőrség talált egy fekete ISIS-zászlót is a razziák során, ami igazolja a radikálisok hovatartozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában