Anyai fájdalom

2019.01.15. 12:22

„Merkel nem tudja, milyen érzés elveszteni egy gyereket”

Ezt annak a 14 éves német kislánynak az édesanyja mondta, akit egy iraki migráns gyilkolt meg.

A brutálisan meggyilkolt kislány, Susanna édesanyja Angela Merkelt kritizálta, mivel szerinte kislánya halálát a kancellár bevándorláspolitikája okozta – olvasható a 888.hu hírösszefoglalójában.

„ Lányom vére Merkel kezeihez tapad”

– írta korábban Facebookon. A Jüdische Rundschau azt írja, hogy Diana Feldmann a Jerusalem Postnak nyilatkozva ismét kritikával illette Merkelt.

„Merkel ezt nem értheti meg, mert neki nincs gyereke. Nem tudja, mit jelent, elveszíteni egy gyereket”

– mondta.

Diana Feldmann kitért arra is, hogy a muszlimok ünneplik Susanna meggyilkolását, mivel zsidó volt. Hozzátette azonban, hogy a fiú a gyilkosság elkövetésekor nem tudhatta, hogy a lány zsidó, ezért a lány származása nem szolgálhatott indítékként a gyilkossághoz.

Az édesanya Facebook-oldalán több posztot tett közzé kislánya halálával kapcsolatosan, amelyekben arról írt, hogy Susanna tökéletes gyerek volt, rengeteg céllal, ő pedig mint az édesanyja csak arra várt, hogy mellette állhasson álmai megvalósítása közben.

Hozzáteszi, nekik csak 14 szép év adatott meg, kislánya halála pedig mély fájdalommal tölti el.

A kislánynak még május 22-én veszett nyoma a Frankfurthoz közeli Mainzban. Holttestét június elején találták meg Wiesbadenben, egy menekülttáborhoz közeli erdős területen. A gyilkos ebben a táborban lakott. Ali Bashar azonban családjával együtt visszautazott Irakba.

Hamis papírokkal Düsseldorfból repülővel Isztambulba, onnan pedig az észak-iraki Erbílbe mentek.

A hatóságok egy különleges hívóközpontot hoztak létre a férfi megtalálásához, arab és török nyelven is felhívást intéztek a nyilvánossághoz az iraki férfi kézre kerítése érdekében.

Bashar ismert volt a német hatóságok előtt, ugyanis egy 11 éves lány megerőszakolásának gyanújába keveredett a menekülttáborban, sőt rablással is gyanúsították. A nyomozás ez ügyben azonban eredménytelenül zárult. Susannát is megerőszakolták a gyilkosság előtt.

A német politikai spektrum minden szögletéből sürgették a történtek alapos kivizsgálását, kifejezetten annak felderítését, hogy hogyan tudta az iraki férfi és családja hamis neveket használva elhagyni Németországot. A család még 2015-ben érkezett Németországba. A 20 éves fiú szüleivel és öt lánytestvérével együtt kért menedéket.

Az ügyészség szóvivőjét 2018 októberének végén kereste meg a Bild című német lap azzal kapcsolatosan, hol tart Bashar ügye, de a folyamatban lévő vizsgálatokkal kapcsolatban nem szolgáltak információval. Annyit tudni, hogy a fiú bevallotta tettét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában