Allah akbart kiáltott

2018.03.15. 18:29

Merkelre akart rontani egy migráns

Az afgán származású támadó csak mosolygott, amikor a rendőrök elvezették a helyszínről.

Az eset még szerdán történt Berlinben, miután Angela Merkelt a szövetségi parlamentben (Bundestag) kormányfőnek választották, és elindult az államfőhöz, hogy átvegye kinevezési okmányát. A több hírtelevízió által megörökített jelenet a Bundestag épületének egyik bejáratánál játszódott le, amikor a negyedik alkalommal megválasztott kancellár kilépett a kapun.

A felvételeken látni, hogy néhány méterrel távolabb két civil ruhás rendőr lefog és a földre teper egy fiatalembert. A férfi azt kiabálta , hogy „Allah akbar”, vagyis „Allah a leghatalmasabb”, és oda akart rohanni a politikushoz, de a biztonsági erők az utolsó pillanatban megakadályozták. A rendőrség szerint a támadó afgán származású.

Szemtanúk szerint a férfi nem mutatott megbánást, csak mosolygott, amikor elvezették a helyszínről – számolt be az esetről az M1 csatorna Híradója.

Borítóképünkön Angela Merkel mosolygó támadója (j) és az őt lefogó rendőr (b), a felvétel az incidensről készült videóból kivágott képkocka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában