Illegális bevándorlás

2017.09.22. 12:07

Migránsok vesztek a Fekete-tengerbe, sokan eltűntek

Elsüllyedt pénteken egy menekülteket szállító halászhajó a Fekete-tengeren a török partoknál, négy menekült a vízbe veszett, és sokan eltűntek – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

KOCAELI, TURKEY - SEPTEMBER 22: Wounded migrants are being taken to hosptal after a fishing vessel carrying illegal migrants sank in the Black Sea off Turkey’s northwestern province of Kocaeli, Turkey on September 22, 2017. At least four people died after fishing vessel incident. Omer Faruk Cebeci / Anadolu Agency

A tragédia az északnyugat-törökországi Kefken településtől körülbelül 120 kilométerre északra történt. A beszámoló szerint a parti őrség 38 migránst kimentett, ugyanakkor 15-20 illegális bevándorló eltűnt, őket továbbra is keresik a hatóságok. A menekültválság kezdete óta a Fekete-tengeren nem fordult elő hasonló baleset, a Törökországból az Európai Unióba tartó illegális bevándorlók útja általában az Égei-tengeren keresztül vezet.

A parti őrség közleménye alapján a bajba jutott migránsok először egy közelben haladó kereskedelmi hajótól kértek segítséget. A hatóságok végül két repülőgépet, egy helikoptert és hat hajót küldtek a helyszínre. A mentésben öt kereskedelmi hajó is közreműködik.

Az Anadolu a szerencsétlenül jártak nemzetiségéről, valamint feltételezett úti céljáról nem tett említést.

A parti őrség a hírügynökségnek arról is beszámolt, hogy augusztus 13. és szeptember 9. között hét esetben összesen 834 illegális bevándorlót és 10 embercsempészt fogott el a Fekete-tengeren.

(Borítóképünkön a tengerből kimentett gyermeket szállítanak kórházba a mentőegységek. Forrás: Omer Faruk Cebeci / Anadolu Agency / AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában