illegális bevándorlás

2021.08.28. 10:22

Migránsokat bújtatott erzsébetvárosi lakásában egy egyiptomi férfi

Illegális bevándorlókat bújtatott erzsébetvárosi lakásában egy egyiptomi állampolgár, a férfit embercsempészés gyanúja miatt őrizetbe vették – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A XIV. kerületi járőrök csütörtökön délután

a Thököly úton egy felügyelet nélküli, tíz év körüli fiút találtak, akinek nem voltak hiteles okmányai és több ezer eurót tartott magánál.

A fiú a rendőröket VII. kerületi szállásához vezette, ott felvették a kapcsolatot egy egyiptomi férfival, aki a gyerek nagyapjának vallotta magát.

A férfiról kiderült, hogy nem a gyermek hozzátartozója. A közeli lakásában még három szír, egy marokkói és egy török állampolgárt rejtegetett, akik nem tudták hitelt érdemlően igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

Az egyiptomi férfit elfogták és az általa bújtatottakkal együtt előállították. A kisfiú apja önként jelentkezett a rendőrségen.

Az eljárás adatai szerint a szállást adó férfi az apát és fiát pénzért akarta továbbjuttatni Ausztriába, míg a lakásán lévők egy részétől lakbért szedett.

A 69 éves egyiptomi férfit embercsempészés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. A gyereket és apját a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra, a másik öt illegális bevándorlót a tompai határátkelőhelyhez vitték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában