japán ítéletidő

2018.07.12. 07:55

Mintegy kétszázra nőtt a halálos áldozatok száma

Japánban a heves esőzések kiváltotta áradások és földcsuszamlások a múlt hét óta 199 halálos áldozatot követeltek – közölte csütörtökre virradóra Szuga Josihide, a japán kormány főtitkára.

Residents walk near damaged cars in a residential area in Hiroshima on July 8, 2018. The death toll from record rains that have devastated parts of Japan rose Sunday to at least 57, officials said, as rescue workers and troops struggled in the mud and water to save lives. / AFP PHOTO / JIJI PRESS / STR / Japan OUT

Forrás: AFP/JIJI PRESS/STR

Fotó: AFP

Több tucat embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván, ezért a mentési munkálatok folytatódnak. Jelenleg még mindig több mint tízezren tartózkodnak az evakuációs központokban.

Abe Sindzó miniszterelnök lemondta a hétre tervezett európai és közel-keleti útját, és felkereste a katasztrófa sújtotta helyszíneket. Csütörtökön segítséget ígért az evakuációs központban elhelyezett embereknek. „Mindent megteszünk azért, hogy az embereknek ne kelljen kényelmetlen helyzetben a szükségszállásokon élniük” – jelentette ki Abe, aki pénteken is folytatja útját a térségben.

A tokiói kabinet kedden négymilliárd dollárt ígért újjáépítési célokra azzal, hogy szükség esetén pótköltségvetést terjeszt be.

Borítókép: AFP / JIJI PRESS / STR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában