segítségnyújtás

2017.10.22. 08:17

A misszióknak gyűjtenek vasárnap a katolikus templomokban

A missziókért és a hithirdetőkért imádkoznak vasárnap világszerte a katolikus templomokban, így Magyarországon is, és a perselypénzt az evangelizáció javára fordítják – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata az MTI-vel.

Az MKPK azt írta: a világ számos országában tevékenykedő misszionáriusok célja Krisztus tanításának továbbadása az egész földkerekségen. A katolikus egyház 1926 óta minden évben október harmadik vasárnapján tartja a világmisszió napját.

Ferenc pápa az ez évi világnapra megfogalmazott üzenetében úgy fogalmaz:

„az egyház természetét tekintve missziós, ha nem volna az, már nem lenne Krisztus egyháza, hanem csak egy a sok egyesület közül, amely csakhamar teljesítené célját és meg is szűnne”.

„Az egyház missziója tehát nem egy vallási ideológia terjesztése”, azon „keresztül mindig Jézus Krisztus az, aki evangelizál és cselekszik” – tette hozzá.

Ferenc pápa kitér arra is: „a világnak égető szüksége van Jézus Krisztus Evangéliumára. Ő az egyház révén folytatja küldetését: irgalmas szamaritánusként begyógyítja az emberiség vérző sebeit, jó pásztorként fáradhatatlanul felkutatja a kanyargós és céltalan utakon tévelygőket”.

„A misszió azt hirdeti az egyháznak, hogy nem önmagáért való cél, hanem Isten országának alázatos eszköze és közvetítője. A pusztán önmagával foglalkozó egyház, amely a földi sikerekben tetszeleg, nem Krisztus egyháza, nem az ő megfeszített és megdicsőült teste” – olvasható a katolikus egyházfő üzenetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában