Meleg helyzet

2018.07.13. 06:27

Nagy erejű robbanás történt egy kínai és egy egyiptomi vegyipari üzemben

A híradások szerint Kairóban nem volt halálos áldozat, de a szicsani Jipinben tizenkilenc áldozatot követelt a detonáció.

Nagy erejű robbanás történt, és tűz ütött ki csütörtök este egy vegyipari gyárban közvetlenül a kairói nemzetközi repülőtér közelében, tucatnyian megsérültek, de fennakadás nem volt a légi kikötő forgalmában – jelentették hírügynökségek. Temer al-Rifai, az egyiptomi hadsereg egyik szóvivője azt mondta, hogy a gyár egyik üzemanyagtartálya robbant fel, majd kapott lángra. Az előzetes vizsgálatok alapján feltételezhető, hogy ez a rendkívül nagy hőség miatt történt – tette hozzá. Csütörtök este az egyiptomi fővárosban a hőmérséklet elérte a negyven Celsius-fokot.

Tizenkilencen meghaltak, tucatnyian megsérültek, amikor csütörtökön este robbanás történt a délnyugat-kínai Szicsuan tartománybeli Jipin város egyik ipari parkjában, a detonáció oka egyelőre nem ismert – jelentette pénteken a Hszinhua hírügynökség. A robbanás után tűz keletkezett, amelyet néhány óra alatt sikerült eloltani. Szemtanúk szerint csupán a fémszerkezete maradt meg annak az épületegyüttesnek, ahol a robbanás történt, és a detonáció következtében betörtek a környékbeli épületek ablakai is. Az üzemben az élelmiszer-, gyógyszer- és festékiparban használt vegyi anyagokat gyártottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában