Lebukás

2018.05.18. 09:07

Nagy mennyiségű illegális potencianövelőt és csempészcigarettát foglaltak le a rendőrök

A tablettákra és a dohányárura a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai bukkantak a fővárosban.

A vámhatóság pénteki közleménye szerint nyomozóik egy futárként dolgozó férfi Lexus terepjárójában találtak nagy mennyiségű csempészett cigarettát. A jármű egy telefonüzlettől indult, ahol ugyancsak ellenőrzést tartottak, és az adózatlan cigarettakészlet mellett „Kamagra” feliratú illegális potencianövelő szereket is találtak.

A futár célállomásaként megjelölt, szintén telefontartozékokat árusító üzletnél is ellenőriztek a pénzügyőrök. Az üzlettulajdonos ott parkoló autójának csomagtartójából több zsáknyi csempészett cigaretta került elő. A tulajdonos a lebukás miatt feldühödött, fenyegetőzött, agresszívan viselkedett, ezért testi kényszert kellett alkalmazni ellene – írták.

Az akcióban több mint négyezer doboz cigarettát találtak, amelynek feketepiaci értéke mintegy kilencmillió forint. A dohányterméket, a 3600 potencianövelő tablettát, valamint a két luxusautót a NAV lefoglalta és feljelentést tett. Az ügyben jövedéki eljárást is indítottak, amelynek végén 13 millió forint bírság kiszabása várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában