rajtaütés

2018.03.07. 21:12

Nagyszabású akciót hajtott végre a rendőrség a Hells Angels motoros banda ellen

A művelet során Belgium északi részén tucatnyi embert vettek őrizetbe és nagy mennyiségű fegyvert foglaltak le.

Az akció keretében tizennyolc helyszínen tartottak házkutatást kedd este a flandriai Limburg tartományban, a helyi rendőrök tájékoztatása szerint több klubházban is razziáztak.

Tizenkét embert, köztük tíz klubtagot őrizetbe vettek. Egy gránátvetőt, több mint ötven fegyvert, köztük pisztolyokat és késeket, golyóálló mellényeket, valamint töltényeket, kábítószert, tízezer euró készpénzt és náci relikviákat foglaltak le.

Az előállítottak közül többeket zsarolással, kábítószerrel való visszaéléssel, tiltott fegyvertartással, prostitúcióra kényszerítéssel, rablással, gyújtogatással vagy súlyos testi sértéssel gyanúsítanak.

Wenke Roggen ügyészségi szóvivő elmondta, hogy a külföldön betiltott vagy szigorúan ellenőrzött motoros bandák közül több is áttette a székhelyét a holland határ mentén fekvő Limburg tartományba.

Hollandiában több motoros klubot is betiltott a bíróság, mint bűnszövetkezetet, tavaly decemberben például a Hells Angels riválisának számító Bandidost.

A több mint ötven országban jelen lévő és sok ezer tagot számláló Hells Angels gyökerei a negyvenes évek végére nyúlnak vissza az Egyesült Államokban, szélesebb ismertségre csak a hatvanas években tett szert. A közvélekedés szerint bűnszervezet, amely sok pénzhez jut különféle törvénybe ütköző tevékenységekből. A klub azonban állítja, hogy legfeljebb egyes tagjai tekinthetők bűnözőknek, maga a szervezet a törvényeket betartva működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában