Illegális bevándorlás

2021.08.02. 09:02

Négyszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Négyszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és a katonák péntek reggeltől hétfő reggelig – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint péntek reggel 5.30-tól szombat reggelig 159, szombat reggeltől vasárnap reggelig 123, vasárnap reggeltől hétfő reggelig 118 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és a rendőrök.

Az elmúlt héten az ország területén 1039 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – július 19-étől 25-éig – a feltartóztatottak száma 1105 volt. Emellett a román, a horvát és az ukrán határszakaszon 35 embert fogtak el az elmúlt héten, ellenük idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 25 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában