Időjárás

2018.10.18. 18:17

Némileg mérséklődik a meleg a hosszú hétvégén

A napsütés mellett helyenként már eső is lehet, és némileg a meleg is mérséklődik a hosszú hétvégén. A maximumok egyre inkább 20 fok alatt alakulnak majd – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön kiadott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, szórványosan várható eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12, a legmagasabb hőmérséklet 16-21 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett helyenként lehet kisebb eső, zápor. Szombaton még élénk, néhol erős lehet a szél. Vasárnap már nagy területen megerősödik a szél, amely néhol hordhatja a port, látásromlást okozva. A leghidegebb órákban szombaton 4-10, vasárnap 3-9 fok lehet. A nappali maximumok szombaton 17-21, vasárnap 11-16 fok között alakulnak.

Hétfőn napos időre lehet számítani. Csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 7, a maximumhőmérséklet 13-18 fok között várható.

Kedden, október 23-án gyakran lesz erősen felhős az ég, szórványosan várható eső, zápor. Az északi országrészben erős, néhol viharos lehet a szél. A leghidegebb órákban 2-8 fok lehet. Napközben 11-16 fokig melegszik a levegő.

 

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában