Balra húz?

2019.03.13. 20:15

Nézőpont Intézet: Manfred Weber számára a politikai ambíciói az elsődlegesek

A Nézőpont Intézet elemzője szerint Manfred Webernek, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetőjének politikai ambícióiról szólnak mostani lépései, amelyek részeként baloldali politikusokkal is próbál összefogni.

Tóth Erik az M1 csatorna szerdai esti műsorában azt mondta, a frakcióvezető az Európai Bizottság következő elnöke szeretne lenni, amire a jelenlegi erőviszonyok alapján esélye van, de célul tűzte ki, hogy többséget teremt a támogatottságára a bizottságban. Ehhez azokkal a szocialistákkal és liberálisokkal próbál összefogni, akik pozitívumként értékelik a bevándorlást. Emiatt a Néppárton belül felerősödött egy törésvonal az irányzat támogatói és ellenzői között – tette hozzá.

Ha Manfred Weber ragaszkodna a Néppárt alapértékeihez, akkor Tóth Erik szerint nem baloldali politikusokkal egyeztetne a következő ötéves ciklusról, hanem olyan pártokkal, amelyek a Néppárttól jobbra helyezkednek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában