Járvány

2020.03.24. 12:02

NOE: aki nem támogatja a kormányt, a családosok ellen van

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke szerint most összefogásra van szükség, és a helyzet közös megoldására.

Aki a koronavírus-járvány idején nem támogatja a kormányt, az a családosok ellen van – jelentette ki Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

„Most az kell, hogy csökkenjen a bizonytalanság, és olyan körülmények legyenek, amiben a családok jobban tudnak teljesíteni, dolgozni”

- fogalmazott.

Kardosné Gyurkó Katalin kitért arra is,

folyamatosan figyelik, hogy a járványban milyen nehézségekkel küzdenek a családok; az egyik ilyen a jövedelemmel kapcsolatos, hiszen vannak olyanok, akik elveszítették a munkájukat, mások pedig külföldről tértek haza.

„Ezért is számított nagy segítségnek, hogy a kormány felfüggesztette a hiteltörlesztéseket az év végéig” – fűzte hozzá.

A másik ilyen terület az oktatás, vagyis az, hogy miként tudnak otthon tanulni a diákok.

Ez az elmúlt héten – Kardosné Gyurkó Katalin szerint – szépen „beállt”, sokan kezdték el használni például a Kréta-rendszert, és elindult a digitális oktatás.

A harmadik kihívás maga az otthoni lét, illetve a home office, a negyedik pedig a gyermekek felügyelete.

Az utóbbival kapcsolatban megjegyezte, a szülőknek most a nagyszülőkről is gondoskodniuk kell, miközben az idősebbek köre nem tud részt venni a család életében, ezért egy teljesen új helyzet állt elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában