Illegális bevándorlás

2021.01.26. 05:38

Nőhet a migráció mértéke a járvány miatt

A koronavírus-járvány miatt várhatóan idén többen próbálnak meg menedékkérőként Európába jutni – közölte kedden a bécsi székhelyű Nemzetközi Migrációpolitikai Fejlesztő Központ vezetője, Michael Spindelegger.

A volt osztrák alkancellár és külügyminiszter szerint Európában több oltóanyag áll rendelkezésre, jobb az egészségügyi ellátás és a járvány okozta gazdasági válság is hozzájárul a migrációs folyamatok erősödéséhez.

„Az EU-ban ingyenes az oltás. Ez nagyon vonzó lehet az Afrikából, Ázsiából és Latin-Amerikából menekülők számára. Ezért az illegális migráció növekedésére számítunk”

mondta el Spindelegger, hozzátéve, hogy sok országban romlanak a gazdasági kilátások, ami szintén erősítheti a kivándorlási kedvet.

A szervezet szerint új útvonalak vannak kialakulóban Libanon és Ciprus, valamint Mauritánia és a Kanári-szigetek között, ahol 900 százalékkal emelkedett az érkezők száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában