Kezdeményezés

2018.03.13. 12:45

NőiSzem: az LMP is írja alá a Juhász Péter közéletből való távozásáról szóló petíciót!

Bocsánatot kérünk Juhász Pétertől amiatt, hogy cikkünkben valótlanul közöltük, hogy Juhász Péter hozzátartozóját bántalmazta, megverte, egy lakásba zárta és begyógyszerezte, és ezzel megsértettük jóhírnévhez, magán- és családi élet tiszteletben tartásához fűződő jogát.

Felháborítónak tartják, hogy olyan valaki induljon az országgyűlési választásokon, aki a sajtóhírek szerint bántalmazta gyermekei édesanyját.

Király Nóra, a Mindennapok Női Szemmel Egyesület egyesület alapítója, Újbuda fideszes alpolgármestere kedden az LMP budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: már közel ötezren írták alá az egyesület által egy hete indított online petíciót. Ezt azért kezdeményezték, mert felháborítónak tartják, hogy Juhász Péter, aki a sajtóhírek szerint bántalmazta volt élettársát, gyermekei édesanyját, induljon az április 8-i országgyűlési választáson – tette hozzá.

Közölte:

 

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő és Dunai Mónika, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának tagja is aláírta már a petíciót, most pedig Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét és minden LMP-s képviselőjelöltet arra kérnek, hogy támogassák a kezdeményezést.

 

A sajtótájékoztató végén Király Nóra az aláírásgyűjtő íveket átadta Apostol Klaudiának, az LMP képviselőjelöltjének, az LMP ifjúsági szervezete társelnökének, aki azt mondta:

 

akkor tudná aláírni a petíciót, ha a kormányoldal támogatná a bántalmazott nőkről szóló isztambuli egyezmény ratifikálását az Országgyűlésben.

 

Az LMP politikusa megerősítette: pártja az erőszak minden formáját elítéli, ugyanakkor „médiahacknek”, kommunikációs eszköznek és kicsit képmutatónak is tartják, hogy a kezdeményezés egy embert emel ki, mert – mondta – ezzel nem lehet a rendszer problémáira reflektálni. Hangsúlyozta: az isztambuli egyezmény pont az áldozatok támogatásáról szól.

Király Nóra erre úgy válaszolt,

 

nagyon reméli, hogy az Országgyűlés nem fogja ratifikálni az egyezményt, szerinte az „több sebből vérzik”, több ponton ellentétes a magyar alkotmánnyal, például azért mert „genderideológia” szerepel benne és teljesen „összekeveri a nemeket”.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában