Anyák napja

2019.05.05. 10:20

Novák: a kormány a jövőben is minden segítséget megad a családoknak

A Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) anyák napi, Ringatóval egybekötött zenés rendezvényt tartott Budapesten szombaton.

Budapest, 2019. május 4. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár (b) és Király Nóra, a Ficsak alapítója (j) a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) zenés, anyák napi rendezvényén a Millenáris Parkban 2019. május 4-én. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A kormány igyekszik minden segítséget megadni a családoknak a jövőben is – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin – aki gyerekeivel maga is járt Ringató foglalkozásra – a Nemzeti Táncszínház aulájában tartott rendezvényen azt mondta,

biztosítják a jövőben is a családi adókedvezményt, az otthonteremtési programot és minden eszközt, amely anyagilag megkönnyíti a családok életét.

Január elsejétől pedig életbe lép a négygyerekes nők személyi jövedelemadó (szja) mentessége, így erre is érdemes gondolni a gyerekek tervezésekor – tette hozzá.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai és parlamenti államtitkára arra utalva, hogy néhány héttel ezelőtt született meg első gyereke, azt mondta, most kezdi megérteni, hogy milyen „fantasztikus” ünnep az anyák napja, amely összeköti a generációkat, a múltat, a jelent és a jövőt.

Király Nóra, a Ficsak alapítója azt hangoztatta, hogy a szeretetről, a meghittségről és az édesanyává válásról szól az anyák napja,

amelyre most közös énekléssel, mondókázással tudnak ráhangolódni a családok.

A Gróh Ilona által kidolgozott Ringató-módszer a kodályi alapelvekre épül, lényege a kisgyermekeknek a zenei nevelésbe való korai bevonása az édesanyákkal közös, élményt adó játékos foglalkozások keretében. Az éneklés mellett a foglalkozásokhoz többek között az ölelés és a mondókázás is hozzátartozik. A módszer célja, hogy az éneklés ne legyen szorongás forrása a gyermekek számára. A foglalkozásokon már pár hónapos kisgyermekekkel is részt lehet venni.

Borítókép: Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (b) és Király Nóra, a Ficsak alapítója (j) a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) zenés, anyák napi rendezvényén a Millenáris Parkban 2019. május 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában